Harta site | Contact
Stretchingul te ajuta sa scapi de stres

Terapie prin gimnastica respiratorie

07 octombrie 2010 by Diana Cicirean

Toate bolile pulmonare trebuie sa beneficieze de gimnastica respiratorie, aceasta fiind indicata in TBC, bronsiectazii, astm bronsic, tuberculoze, postoperator, chiar si in cancerul pulmonar.

Exercitiile de gimnastica dezvolta muschii costali si muschiul diafragmatic, permitand patrunderea unei cantitati mai mari de aer in plamani.

Iata cateva exercitii pe care puteti sa le efectuati si acasa daca aveti acordul medical.

Exercitiul 1
Stand drepti, cu picioarele departate si bastonul tinut orizontal, cu bratele la latimea umerilor. Se inspira odata cu ridicarea bratelor in prelungirea corpului si se expira cu flexarea trunchiului inainte.
Se repeta de 10 ori.

Exercitiul 2
Culcat pe spate, cu un baston tinut in maini. Se inspira concomitent cu ridicarea bratelor, pana ajung pe podea, la 180. Revenim cu expiratie.
Se repeta de 10 ori.

Exercitiul 3
Stand cu picioarele departate la latimea umerilor, cu bratele ridicate, mainile tin orizontal un baston. Se inspira concomitent cu inclinarea laterala a trunchiului. Se expira odata cu inclinarea trunchiului lateral, in directie opusa, pentru fortarea expirului.
Se repeta de 10 ori.

Exercitiul 4
Stand cu picioarele departate la latimea umerilor. Se inspira concomitent cu ridicarea bratelor lateral, in prelungirea corpului si se revine cu expir.
Se repeta de 10 ori.

Exercitiul 5
Culcat pe o parte, cu bratul de sprijin pus sub cap, piciorul de deasupra indoit si genunchiul din partea de jos sprijinit pe sol. Se inspira cu ridicarea bratului de deasupra pe verticala, in prelungirea corpului si se revine cu expir.
Se repeta de 10 ori.

Comentează

Made by Valentin Bora and Matei Blaj