Harta site | Contact
Stretchingul te ajuta sa scapi de stres

Te doare gatul? Poate ai spondiloza cervicala.

17 aprilie 2010 by Diana Cicirean

neck-painSpondiloza cervicala este o forma a reumatismului degenerativ care este localizata la nivelul coloanei vertebrale cervicale. Ea are o evolutie lenta care se accentueaza odata cu varsta  prin dureri la umeri, care poate sa coboare pe brat pana la degete.

Datorita durerii gatului se adopta o pozitie incorecta a coloanei vertebrale, care produce deformari la acest nivel.

Daca gatul este rigid( teapan) se fac miscari care sa mareasca mobilitatea la acest nivel,  iar daca coloana cervicala este destul de mobila, se fac exercitii pentru intarirea musculaturii, in vederea cresterii stabilitatii ei. Sunt contraindicate miscarile bruste in segmentul cervical, mai ales cand muschii sunt rigizi si durerosi.

Iata cateva exercitii pe care puteti sa le efectuati acasa daca aveti acordul medical.

Exercitiul 1
Stand cu mainile pe solduri, se efectueaza rotatii ale umerilor din inainte inapoi si invers.

Se repeta de10-15 ori.

Exercitiul 2
Stand departat cu mainile la ceafa, se aduce lent capul pe spate cu arcuire si se revenire.

Se repeta de 10-15 ori.

Exercitiul 3
Sezand pe scaun cu spatele rezemat de spatar si mainile pe solduri, se apleaca trunchiul si gatul spre stanga, se revenire, apoi se apleaca spre dreapta.

Se repeta de 10-15 ori.

Exercitiul 4
Culcat pe spate cu bratele pe langa corp, se aduc bratele peste cap, cu impreunarea degetelor. Se intindere coloana vertebrala (elongatia coloanei) si se revenire in pozitia initiala.

Se repeta de 10-15 ori.

Exercitiul 5
Culcat inainte, cu mainile in dreptul umerilor, se extinde capul si gatul, odata cu intinderea bratelor si revenire in pozitia initiala.

Se repeta de 10 ori.

Alte articole:

10 exercitii pentru combaterea reumatismului

Gonartroza – “durerea de genunchi”


5 comentarii to “Te doare gatul? Poate ai spondiloza cervicala.”

 1. Georgescu Dan spune:

  Si eu sufar de spondiloza cervicala si am ameteli de 13 ani nu pot lucra nicaieri din cauza ac ameteli am fost la toti medicii si tot degeaba uneori am impresia ca este mai rea decat cancerul boala pt ca de 13 ani nu am gasit niciun tratament eficient.am luat toate tratamentele posibile si tot in pat si in jurul casei stau. La recomandarea unui medic reumatolog am inceput sa fac sedinte de fizioterapie si masaj la centrul kinetomedica din Bucuresti. Ma simt mult mai bine dupa tratament si vreau sa merg si la tratamente la bai undeva la Oradea. Intrebarea mea este daca poate cineva sa mi spuna daca este buna acupunctura sau nu pentru boala de care sufar. Va sunt recunoscut de raspuns- anticipat

 2. Delia spune:

  Am probleme cu spondiloza cervicala, caut de luni de zile o solutie care sa amelioreze simptomele dar fara rezultat. Am facut kinetoterapie la un centru din Bucuresti si am fost si la un homeopat, mici ameliorari de moment si acum ma simt mult mai bine. A dat ceva rezultate in cazul meu? Am fost si la medicul Dumitrascu din spitalul Universitar si imi-a recomandat un centru pe la 13 septembrie kinetomedica.Cu el am facut si 2 sedinte de infiltratii si este ok. Nu stiu vreau sa merg la acupunctura , sa incerc si cu acupunctor. Stiti un cabinet de acupunctura in Bucuresti. Va multumesc

 3. Diana Cicirean spune:

  Buna ziua,

  Pentru a avea o eficienta cat mai crescuta sedintele de kinetoterapie trebuiesc repetate periodic. Programele de gimnmastica specializate au ca scop mobilizarea zonei cervicale si sunt progresive, tocmai de aceea recomandare mea este de a urma un program kinetoterapeutc destul de stict( acasa sau in cadrul unui centru specializat). Tratamentul in cadrul centrelor specializate( centre de sanatate-bai) sunt recomandate in toate afectiunile articulare, iar Baile Felix poate sa fie o varianta buna.

  Referitor la intrebarea D-vostra, prin acupunctura se pot vindeca numeroase afectiuni fie ele chiar cronicizate. Eu nu sunt in masura sa fac astfel de recomandari si nici nu cunosc in detaliu cazul D-voastra. In acest sens este bine sa dicutati cu medicul D-vostra curant si el va poate recomanda si un astfel de tratament. Iar daca sunteti decis pentru o astfel de terapie, in Bucuresti sunt numerosi specialisti in terapii traditionale si acupunctura pe care pot sa ii recomand.

  Multa sanatate,
  By Diana Cicirean

 4. Diana Cicirean spune:

  Buna ziua,

  Sedintele de kinetotearpie sunt foarte indicate, dar pentru o eficienta maxima trebuie sa aveti un program progresiv pe care sa il urmati atat la domiciliu, in viata de zi cu zi cat si in cadrul unui centru specializat.

  Acupunctura poate sa fie o optiune, dar pentru aceasta este bine sa aveti o indicatie din partea medicului D-vostra curant, deoarece dansul cunoste cel mai bine evolutia afectiunii. Da, in Bucuresti sunt specialisti buni pentru terapii traditionale, unul dintre-e ei este Domnul Dr. Codrut Tutu specialist acupunctura si apifitoterapie, pe care il puteti contacta la: http://www.pirasan.ro/contact.html.

  Multa sanatate,
  By Diana Cicirean

 5. Diana Cicirean spune:

  Buna ziua,

  In genearal spondiloza cervicala este asociata cu stari de ameteala si cefalee( dureri de cap).

  Sanatate multa.

Comentează

Made by Valentin Bora and Matei Blaj