Harta site | Contact
Stretchingul te ajuta sa scapi de stres

Masarea spatelui pas cu pas

30 septembrie 2009 by Diana Cicirean

massage-main_FullSpatele este structura de rezistenta a intregului corp, fiind deasemenea o zona de forta si mobilitate.

In general masajul intregului corp se incepe cu masarea spatelui prin miscari de alunecare lungi si lente, incepand cu zona sacrala si continuand cu fata lombara si toracala.

Daca iti doresti sa te relaxezi dupa o zi stresanta si obositoare la birou, masarea spatelui este una din cele mai bune solutii.

Primi pasi in masaj

Pentru a ne obisnui cu atingerea se aseaza mainile de o parte si de alta a coloanei vertebrale, palmele aluneca pana la zona cefei.

Se indeparteaza palmele in lateral, alunecand la inceput paralel si oblic, peste omoplati si umeri si urmand partile laterale ale spatelui pana in zona sacrala.

Este foarte relaxanta miscarea de netezire, pe intreaga musculatura a spatelui, dupa care se executa si frictiunile, in functie de tonusul persoanei masate. Frictiunea se face cu podul palmei, fie cu partea laterala sau radacina palmelor.

Framantarea cu varful degetelor si radacina mainii, formeaza o cuta musculara care se mobilizeaza de jos in sus. Manevra respectiva se executa pe toata musculatura spatelui si in special in lungul musculaturii coloanei vertebrale.

Pe omoplati si torace este indicat masajul lejer cu fata palmara a degetelor si loviturile sa fie usoare. Cu varful degetelor care cad perpendicular pe piele se face batatoritorul percutant, apoi, cu palmele intinse ori stranse se executa batatoriltorul.

Intotdeauna masajul spatelui se inchide cu o manevra de netezire usoara, lenta si prelungita.

Comentează

Made by Valentin Bora and Matei Blaj