Harta site | Contact
Stretchingul te ajuta sa scapi de stres

Cum putem inlatura durerile articulare?

23 februarie 2011 by Diana Cicirean

Secretul unor articulatii sanatoase a fost dintotdeauna miscarea efectuata cu regularitate, prin care se pot preveni durerile articulare si alte probleme legate de mobilitatea membrelor.

Iata cateva recomandari pentru a preveni durea care apare la nivelul articular:

• Schimbari dese ale pozitiei pe parcursul zilei. Indiferent de activitatea pe care o desfasuram, este bine sa schimbam des pozitia si sa ne mai si ridicam la intervale regulate pentru a solicita articulatiile.

• Evitarea efortului dupa accidente sau dupa inflamarea articulatiilor. Organismul are nevoie de repaus si de un tratament adecvat pentru a-si reveni. Cei care nu respecta acest lucru risca serios sa se imbolnaveasca de artrite sau sa agraveze o conditie si asa riscanta a organismului.

• O cresterea armonioasa a masei musculare pentru un echilibru mai bun. Musculatura bine dezvoltata si intretinuta corespunzator va ajuta sistemul osos sa isi mentina mai usor echilibrul si de aceea se recomanda o dieta corecta si practicarea de miscare fizica.

• O pozitie corecta in mers si evitarea ridicarii de greutati. Postura corecta la mersul pe jos poate preveni eficient durerile articulare prin solicitarea buna a intregului corp, putandu-se uneori creste pasul in mers pentru a se obtine un plus de arderi si a se depune un efort mai mare.

Comentează

Made by Valentin Bora and Matei Blaj