Harta site | Contact
Stretchingul te ajuta sa scapi de stres

4 pasi pentru a deveni mai relaxati la birou

18 februarie 2011 by Diana Cicirean

Munca la birou reprezinta o forma de sedentarism si avand in vedere faptul ca peste jumatate din zi o petrecem la birou ar trebui sa acordam atentie modului in care ne petrecem timpul.

Avand o astfel de activitate suntem predispusi la ingrasare, la incetinirea meabolismului, la stress si boli cardiovasculare. De aceea este necasar sa avem cateva minute de relaxare pentru o zi de munca cat mai frumoasa.

Iata cateva exercitii care te pot ajuta sa te relaxezi:

Exercitiul 1
La fiecare ora de munca este necesara o pauza de 10 minute in care sa va relaxati. A va relaxa nu inseamna a ramane in fata calculatorului ci o scurta plimbare prin birou.

Exercitiul 2
Plimbati-va prin firma, coborati si urcati cateva etaje, eventual mergeti pe terasa pentru o scurta socialize cu colegii.

Exercitiul 3
Efectuati cateva exercitii cu bratele si umerii. Acestea le puteti face chiar de la birou. Intindeti bratele deasupra capului, duceti-le cat mai in spate, apoi rotiti bratele pe langa corp, ulterior rotiti doar umerii spre fata si spre spate.

Exercitiul 4
Din cand in cand indreptati si arcuti coloana cat mai mult, lasand capul pe spate, astfel incat sa impingeti in fata pectoralii si abdomenul. Faceti de 10 ori acest exercitiu, ramanand in extensie cateva secunde.

Comentează

Made by Valentin Bora and Matei Blaj